Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TGC Başkanı Turgay Olcayto: Bölünmek yerine mesleğimiz için birleşmeliyiz”

TGC Başkanı Turgay Olcayto:  Bölünmek yerine mesleğimiz için birleşmeliyiz”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, bağımsız, bağlantısız gazeteciliğin önemine dikkati çekti. TGC'nin, Çanakkale'de gerçekleştirdiği 75. Yerel Gazetecilik Semineri”nin ardından değerlendirme konuşması yapan Olcayto, gazeteciler ar

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, bağımsız, bağlantısız gazeteciliğin önemine dikkati çekti. TGC’nin, Çanakkale’de gerçekleştirdiği “75. Yerel Gazetecilik Semineri”nin ardından değerlendirme konuşması yapan Olcayto, gazeteciler arasında dayanışma ve örgütlenmenin önemine dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3760 üyesi olan bağımsız, bağlantısız gazetecilik yapmaya çalışan bir meslek örgütüdür. Bugün Türkiye’de hemen her ilde 3-4 gazetecilik meslek kuruluşu var. Çanakkale’de 12 günlük gazete olmasına rağmen burada 3 dernek var. Yine bu duruma katlanılabilir ama yaptıkları icraatlere baktığınızda sürekli siyasetle ilgili olduğunu görüyorsunuz. Pek çok gazeteci özellikle Anadolu’dan siyasete soyunuyor, partilerden aday adayı oluyorlar. Elbette siyasete soyunmak bir hak, kınanacak bir tarafı yok. Ancak siyasete aday olan gazetecilerin sıklıkla kazansalar da kazanamasalar da mesleğe yüz çevirdiklerini görüyoruz. Bu da gazeteciliğin siyaset için kullanılması anlamına geliyor. İngiltere’de siyasete soyunan gazeteci, bir daha gazeteciliğe dönemez. Biz de öyle değil. Mesleğimizdeki bölünmüşlüğü nasıl ortadan kaldırabileceğimizi düşünmeliyiz. Bölünmek yerine mesleğimiz için birleşmeliyiz.”
Haber: Ö. Balıkıçı-T. Ertan



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli